Salutări,

Toma aici.

Am o veste cu care din primăvară vă tot promitem că venim!

Dacă ai vrut să lucrezi cu noi, probabil te-ai lovit de imaginea de mai sus undeva pe site-ul nostru.

Ba la evenimentele fizice, ba pe e-mail, ne tot întrebați când scăpăm de ea și luăm proiecte noi.

De vreo 9 luni răspunsul a fost tot „în 1-2 luni, sperăm”.

Dar cum ne eliberam puțin și ne pregăteam să vă dăm semn, cum „hop” și unul din proiectele actuale iar creștea, era nevoie de metode noi, strategii noi etc. :))

Și chiar nu am vrut să ne asumăm mai mult decât putem duce (oricum cred că am făcut-o, dar sper că am reparat între timp). Apreciem enorm încrederea pe care ne-o acordați și nu am vrea să vă dezamăgim.

Dar astăzi am 2 vești mai bune decât fasolea cu ciolan pe care probabil ai servit-o de 1 decembrie!

1. Avem 2 colegi noi!

Se vor introduce ei mai în detaliu în curând, dar momentan e de ajuns să știți că Miri și Iulian fac parte oficial și full time din echipa SMARTERS!

Ei ne vor ajuta pe partea de PPC respectiv marketing prin conținut.

(Ah și tot mai căutăm colegi noi, mai multe info aici).

Și pentru că o veste bună nu vine niciodată singură (cel puțin la SMARTERS) asta înseamnăăăă, ăăăă, ăăăă….

2. Putem lua clienți noi!

Cu forțele proaspete aduse de cei 2 noi colegi, și datorită faptului că am finalizat un proiect complex, putem deschide porțile pentru 2 clienți noi.

Fiind parte din comunitatea noastră, am vrut să vă dăm vouă semn în primul rând.

Dacă vrei să lucrăm împreună îți dau imediat un formular de unde să pornim discuția, dar înainte de asta vreau să specific câteva lucruri, să economisim timp de ambele părți.

Sunt câteva arii în care am văzut în acești ani că aducem cele mai bune rezultate, și sunt anumite stadii în care trebuie să fie o companie pentru a o putea ajuta la maximum.

Vrem să stăm în jurul acestor puncte așa că vom ține cont în primul rând de ele când decidem ce proiecte noi să luăm.

Cum arată clientul ideal, pe care îl putem ajuta cel mai mult la SMARTERS:

Companie cu model de afacere și propunere de valoare validată.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că ai deja un business care vinde și vrei să-l duci la nivelul următor. Dacă ești doar la stadiul de idee sau ai un site și vrei să obții primele vânzări, nu suntem noi alegerea.

Pur și simplu nu vor ieși cifrele crede-ne. Dacă afacerea nu poate vinde destul încât să acopere și comisionul agenției, și restul costurilor de marketing & de funcționare, nu e momentul să externalizezi partea asta. Aici îți recomand resursele deja disponibile pe site-ul nostru, te vor ajuta să ajungi la acea validare.

Obiectiv de vânzări de peste 1.000.000 euro/an

Nu e musai, dar din experiență am văzut că cel mai mare impact îl avem în cazul companiilor care fie au minim această cifră de afaceri, fie o au ca obiectiv pe următoarele 12 luni.

Excepție fac startup-urile cu resurse bugetate pe partea de marketing, dar și aici trebuie să fie respectat punctul anterior cu validarea.

De ce această cifră? Pentru că și dacă nu ne atingem toate obiectivele, rămâi cu o creștere de „doar” 10-20% a cifrei de afaceri, care acoperă costurile de marketing și rămâi cu un profit la final.

Vor creștere sustenabilă în primul rând, nu rezultate de „ieri”

Oricând începem un proiect nou, obiectivul e ca în 30-90 de zile impactul muncii noastre să se vadă în cifra de vânzări.

Am avut în ultimul an și ceva cred că 4 proiecte unde aproape am triplat vânzările în primele 3 luni de colaborare.

Cu toate acestea, am observat că de foarte multe ori primul lucru pe care trebuie să-l facem este să creăm o fundație pe care să construim ulterior (setare instrumente analytics, creare profile clienți, cercetare etc.). Dacă acestea nu există nu se poate implementa o strategie de marketing.

Dar să le creezi durează. Ori dacă e nevoie de rezultate „de ieri” nu ne putem asigura că facem planurile bine și că punem o bază solidă pentru ce urmează să facem ulterior. Dacă nu ai răgazul pentru a planifica, probabil nu marketingul e provocarea ci managementul. Iar aici nu avem expertiză.

Mare bonus dacă vrei o strategie de inbound marketing

Am experimentat mult în ultimii 2 ani cu această metodă de marketing și rezultatele au fost incre-fucking-dibile.

Vrem să investim mult mai mult aici, să promovăm abordarea în România alături de partenerii noștri de la HubSpot.

De aceea, dacă vrei să implementezi această abordare ai multe puncte bonus și e foarte probabil să fii printre cei 2 aleși.

Am pus toate detaliile despre inbound marketing aici, îți recomand să arunci o privire, măcar pentru a lua în considerare strategia pe viitor.

Aceasta iarăși e o abordare pe termen lung, costurile nu sunt mici, dar randamentul pe termen lung e wow.

Ce zici de 30.000 de vizitatori unici/lună veniți organic și de aproximativ 2000 de contacte PE LUNĂ după doar 9 luni de implementare efectivă a strategiei? Lucruri care au rămas și după ce am încheiat colaborarea și vor rămâne mult timp acolo.

Ce să faci mai departe

Dacă ai citit mai sus, ai vrea să lucrăm împreună și vrei să vedem dacă ne potrivim, te invit să completezi formularul de mai jos.

Nu presupune nici un angajament din partea ta, vom porni o discuție să vedem dacă și cum te putem ajuta.

Din 11 decembrie voi avea acces limitat la internet și ne dorim să batem palma cu viitorii parteneri până atunci.

De aceea, îți recomand să o faci cât mai repede. Dacă s-au „ocupat” cele 2 slot-uri pentru clienți, nu mai avem ce face. 

Știu că unii veți fi puțin supărați

În altă ordine de idei, știu că unii dintre voi vor fi puțin supărați după ce citesc acest e-mail.

Dar adevărul e că nu putem ajuta pe toată lumea și trebuie să prioritizăm acolo unde impactul este cel mai mare, atât pentru clienți, cât și pentru noi.

De aceea am investit atât de mult în ultimul an în conținut (fie el gratuit sau plătit) și urmează să o mai facem. Vrem să vă ajutăm să vă ajutați și cred că e destul conținut pe site-ul nostru care contribuie la asta. În plus avem și comunitățile unde să vă răspundem la întrebări etc.

Doar pentru cei care sunteți undeva la mijloc simt că nu avem destule să vă oferim dacă un curs nu mai e de ajuns, dar promitem să lucrăm la asta în „20 20”.

Acestea fiind spuse, îți doresc o săptămână grozavă și mult spor cu ultimele campanii pe anul acesta.

Toma